Calibrating Inclusive Sporting Encounters

Nieuws

Netwerken ontwerpen

Op dinsdag 12 oktober verzorgden Iris Geerts en Maikel Waardenburg een workshop getiteld ‘Netwerken ontwerpen’ voor het team Sport van de gemeente Eindhoven. Tijdens deze teamdag spraken zo’n 30 Eindhovense collega’s met elkaar over de maatschappelijke impact van sport en hoe zij daar vanuit hun rol een bijdrage aan kunnen leveren.

 

In het tweede deel van de ochtend namen Iris en Maikel de aanwezigen mee in het CISE onderzoek en het belang van het ontwerp van een professioneel netwerk. Op basis van theorie over netwerk governance, spraken zij over ‘closure’ en ‘brokerage’ netwerken. Tevens stonden zij stil bij de kracht van verschillende vormen van netwerksturing, zoals een leiderorganisatienetwerk, en een zelfregulerend netwerk.

 

Vervolgens begeleidden Iris en Maikel de aanwezigen in het visualiseren van en reflecteren op hun eigen professionele netwerken. Op basis van de door de aanwezigen zelf getekende netwerken ontstonden geanimeerde gesprekken over de kracht en zwaktes van deze netwerken. De visualisatie van het eigen netwerk leidde voor velen tot inzichten in gewenste veranderingen in de structuur of aansturing van het netwerk.